فهرست مطالب

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 38 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن طیبی*، مجید کرامتی مقدم، میرحسن سید عامری صفحات 1-16

    هدف از انجام این تحقیق شناسایی عوامل انگیزاننده رسانه های نوین در ترغیب جوانان و نوجوانان به ورزش بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه خبرنگاران و نویسندگان ورزشی بود که در عرصه ورزش فعالیت داشتند که بر اساس فرمول کوکران، تعداد 277 نفر به عنوان نمونه تحقیق به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی آن ضمن بررسی دقیق متون و ادبیات تحقیق، با نظرخواهی از اساتید و متخصصین (10 نفر) تایید شد. علاوه بر این سایر شاخص های همسانی درونی از قبیل پایایی مرکب، متوسط واریانس استخراجی، حداکثر واریانس مشترک و متوسط واریانس مشترک مورد بررسی و تایید قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها علاوه بر روش های آمار توصیفی، از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد مهمترین عوامل انگیزاننده رسانه های نوین در ترغیب جوانان و نوجوانان به ورزش به ترتیب امکانات دیجیتالی (90/0)، کیفیت اطلاع رسانی (86/0)، ماهیت غیرانحصاری (84/0)، دورهمی های آنلاین (80/0) و جاذبه های روانی (76/0) می باشند. در مجموع می توان اذعان نمود که با توجه به عوامل انگیزاننده رسانه های نوین من جمله (امکانات دیجیتالی، کیفیت اطلاع رسانی، ماهیت غیرانحصاری، دورهمی های آنلاین و جاذبه های روانی) و شناخت علایق جوانان و نوجوانان و همکاری و همراهی نخبگان عرصه ورزش و رسانه موجب ترغیب و تشویق هرچه بیشتر آنان به ورزش شد؛ تا ضمن مشارکت در ورزش و رشد و توسعه آن، کمترین آسیب به جوانان و نوجوانان برسد.

    کلیدواژگان: رسانه های نوین، نوجوانان و جوانان، ورزش، مشارکت
  • محمدرضا عباس زاده، حسین وظیفه دوست*، محمدعلی نسیمی، حسین دیده خانی صفحات 17-32

    ظهور رسانه های اجتماعی، باعث پیشرفت و اهمیت ارتباطات شفاهی شد و پدیده جدیدی به نام تبلیغات شفاهی الکترونیکی پدیدار گردید. این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی ابعاد تبلیغات شفاهی الکترونیکی در روابط بین فردی مشتریان کالاهای ورزشی در شبکه های اجتماعی انجام شد. روش این پژوهش از نظر ماهیت، آمیخته و از نظر هدف از نوع پژوهش های توسعه ای است. لذا برای شناسایی ابعاد تبلیغات شفاهی الکترونیک از روش فراترکیب و جهت اولویت بندی این ابعاد از روش بهترین- بدترین استفاده شده است. جامعه آماری در بخش کیفی تعداد 158 مقاله مستند بود که در نهایت به 28 مقاله مرتبط با موضوع پژوهش تعدیل شد و در بخش کمی نیز 10 نفر از مدیران (ادمین) شبکه های اجتماعی 5 فروشگاه آنلاین محصولات ورزشی، به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان خبرگان انتخاب شدند. داده ها در بخش کیفی با استفاده از روش هفت گامی سندلوسکی و باروسو در فراترکیب و در بخش کمی با استفاده از روش بهترین- بدترین توسط نرم افزارهای مکس کیودا و لینگو تحلیل شد. ابعاد تبلیغات شفاهی الکترونیکی در بین مشتریان کالاهای ورزشی در 5 مقوله (عناصر ارتباطی، بستر پیام، تاثیرگذاری پیام، تبادل اطلاعات و پیامدهای تبلیغ شفاهی الکترونیکی)، 10 کد محوری و 70 کد باز تعیین و معرفی شد و اولویت بندی آن ها به ترتیب (تاثیرگذاری پیام، بستر پیام، تبادل اطلاعات، عناصرارتباطی و پیامدهای تبلیغ شفاهی) ارایه شد. نتایج این پژوهش می تواند برای مدیران شبکه های اجتماعی جهت مدیریت اثربخش تبلیغات شفاهی الکترونیک مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: ارتباطات شفاهی، ارتباطات شفاهی الکترونیکی، رسانه های اجتماعی، روش آمیخته
  • مهدی یوسفی صادقلو* صفحات 33-47

    در عرصه کنونی ورزش را فقط به یک پدیده تفریحی یا قدرت نمایی نمی شناسند بلکه غالب مردم ورزش را به عنوان یک کارخانه پویا که دارای ظرفیتهای بالایی در کسب درآمد، اشاعه فرهنگ ورزش، یار و همکار دستگاه های سلامت و بهداشت بدن و روان انسانها، وسیله ای مناسب برای کنترل و مهار انرژی جوانان و خیلی از اموری که هم برای دولتها و هم برای خانواده ها حایز اهمیت میباشد به حساب می آورند. تبلیغات در ورزش یکی از لازمه های جذب حامیان ورزشی می باشد و سرمایه گذاری در ورزش را برای بنگاه های اقتصادی قابل توجیه تلقی می گردد. از سوی دیگر همین ویژگی ها موجب شده که دولتها و بنگاه های متمول به این حوزه وارد شوند تا به هر طریق ممکن از درآمد حق پخش رویدادهای ورزشی و تبلیغات شرکتها را بصورت انحصاری به مالکیت خود درآورند. انحصار حق پخش و تبلیغات از پیشنهادهای مالی سرسام آوری است که می تواند امکان رقابت را از سایرین بگیرد. این امر، اعمال قدرت و پرداخت رشوه های پنهانی به مسیولین برگزار کننده وغیره در این حوزه موجب شده تا در این مقاله به تبیین حقوق مربوطه و ارایه راه حل های حقوقی مناسبی برای جلوگیری از این پدیده شوم پرداخته شود. مطالعه نظام ها و قواعدی که اتحادیه اروپا در خصوص انحصار حق پخش تلویزیونی رویدادهای ورزشی و همچنین تبلیغات در ورزش سبب ایجاد پی بردن به روح قواعد خواهد شد.

    کلیدواژگان: حق انحصار پخش تلویزیونی، حق انحصار تبلیغات، تبلیغات ورزشی، حقوق ورزشی
  • محبوبه خوشدل احمدی*، سعید قربانی، محمدعلی نودهی صفحات 48-61

    هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی مدیریت بحران پاندمی کرونا ویروس در صنعت ورزش با استفاده از ظرفیت فناوری های نوین می باشد. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف کاربردی، ازنظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی بود. در بخش اول (کیفی) برای انجام مصاحبه میدانی، جامعه آماری پژوهش، اساتید برجسته حوزه مدیریت ورزشی متخصص در حوزه صنعت ورزش، برخی مدیران اجرایی سازمان های ورزشی (هییت های ورزشی، ادارات ورزش و جوانان، فدراسیون های ورزشی، تولیدکننده های ورزشی) و همچنین برخی افراد متخصص در حوزه فناوری اطلاعات مثل اساتید دانشگاهی رشته فناوری اطلاعات بودند که این افراد، به صورت هدفمند برای مصاحبه های کیفی در موضوع پژوهش انتخاب گردید (18 مصاحبه با 18 نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت) و در بخش دوم (کمی) بعد از گردآوری اطلاعات حاصل از پژوهش کیفی، اقدام به ساخت پرسشنامه نموده و این پرسشنامه (60 گویه و در قالب 11 مولفه) در بین کلیه متخصصین ورزشی و فعالین اقتصادی ورزشی به صورت طبقه ای تصادفی توزیع گردید (384 نمونه). نتایج نشان داد که در بخش کیفی پژوهش، مقوله ها در قالب 11 مقوله و 60 کد مفهومی مشخص شد و در دل ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی به صورت موجبات علی (2 مقوله)، مقوله اصلی: ظرفیت های فناوری های نوین برای مدیریت بحران کرونا در صنعت ورزش (1 مقوله)، راهبردها (3 مقوله)، شرایط زمینه ای (2 مقوله)، شرایط مداخله گر (3 مقوله) و پیامدها (1 مقوله) جای گرفتند. در بخش کمی نیز مشخص گردید که هر 6 مولفه ی اصلی پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است بنابراین مدل پژوهش از برازش کافی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: زیرساخت ها، استراتژیک، صنعت ورزش، کرونا
  • بهمن طیبی*، وحید ساعت چیان، امین دهقان قهفرخی صفحات 62-71

    هدف از تحقیق حاضر بررسی مدل ارتباطی فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر قصد خرید مشتریان کالاهای ورزشی از طریق ارزش ویژه برند می باشد. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی، از نظر روش توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری شامل مشتریان محصولات و کالاهای ورزشی برند ایرانی مجید بود که در یکی از رسانه های اجتماعی این برند (تلگرام و اینستاگرام) عضو هستند (2800 نفر). تعداد 384 نفر از مشتریان بصورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. همچنین از پرسشنامه های بازاریابی رسانه های اجتماعی کیم و کو (2012)، ارزش ویژه برند آکر (1991) و قصد خرید ابزاری، قاسمی و نصراللهی (2009) استفاده شد. یافته ها نشان دادند که بین فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی، ارزش ویژه برند و قصد خرید مشتریان ارتباط مثبت معناداری وجود دارد بر اساس نتایج مدل تحقیق ارزش ویژه برند در ارتباط بین فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی و قصد خرید مشتریان نقش میانجی را دارد. با عنایت به یافته ها، برای بهبود نقش ارزش ویژه برند، شرکت مجید می تواند از طریق صفحات رسانه های اجتماعی با تبلیغ جذاب تر بر دیدگاه و نظرات مشتریان محصولات خود اثر مثبت داشته و از این روش به عنوان یک مزیت رقابتی بهره مند گردند.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، برند مجید، برند ورزشی، رسانه های اجتماعی، قصد خرید
  • مریم فلاح کاظمی، ناهید اتقیا* صفحات 72-84

    در سازمان های امروزی تسهیم دانش به اندازه ای اهمیت دارد که خود دانش به تنهایی قدرت محسوب نمی شود و آنچه که به سازمان قدرت میدهد، دانشی است که کارکنان به اشتراک می گذارند. از این رو هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر فناوری اطلاعات بر تسهیم دانش با میانجی رضایت از ارتباط در ادارات ورزش و جوانان استان گیلان و مازندران بود. روش پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود و جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گیلان و مازندران به تعداد 250 نفر بودند که تعداد 236 پرسشنامه جمع آوری شد. از سه پرسشنامه استاندارد فناوری اطلاعات میتیک و همکاران (2017)، رضایت از ارتباط دان و هازن (1997) و تسهیم دانش همتی (1389) با آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0، 85/0، 89/0 استفاده شد. براساس مدل معادلات ساختاری، روابط بین متغیرها، از برازش قابل قبولی برخوردار بود و نشان داد بین فناوری اطلاعات و تسهیم دانش، فناوری اطلاعات و رضایت از ارتباط، رضایت از ارتباط و تسهیم دانش ارتباط معنی دار وجود دارد. همچنین نقش میانجی رضایت از ارتباط بر اثر فناوری اطلاعات و تسهیم دانش مورد تایید قرار گرفت. در نتیجه مدیران ادارات ورزش و جوانان برای ارتقا عملکرد تسهیم دانش در سازمان باید با بکارگیری فناوری اطلاعات رضایت از ارتباط کارکنان را افزایش دهند تا انگیزه کافی برای تسهیم دانش فراهم شود.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، رضایت از ارتباط، تسهیم دانش
  • تقی عاشوری*، مرتضی دوستی، محمدحسین رضوی، ابوالحسن حسینی صفحات 85-102

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی فرصت های کارآفرینی ورزشی در حوزه رسانه ها است. روش پژوهش از نظر راهبرد، آمیخته (کیفی و کمی)، با طرح اکتشافی-متوالی و هدف کاربردی-توسعه ای است. جامعه ی آماری در بخش کیفی: با نمونه گیری هدفمند به روش نظری، 17 تن از اساتید و پژوهشگران مدیریت ورزشی در حوزه رسانه ها و بخش کمی: با نمونه گیری تصادفی طبقه ای از 384 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی گرایش های مختلف تربیت بدنی و علوم ورزشی مشارکت داشتند. ابزار پژوهش: مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه های نیمه ساختاریافته تا رسیدن به اشباع نظری و اجماع و پرسشنامه محقق ساخته در مقیاس لیکرت 5 ارزشی جهت تعیین اهمیت هر یک از فرصت های کارآفرینی در حوزه رسانه به روش پیمایشی نظرسنجی شد. روایی صوری ابزار توسط اعضای گروه پژوهش تایید و پایایی آن با آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی به ترتیب: 70/0 و 76/0 محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و مدل سازی معادله ساختاری واریانس محور با نرم افزارهای آماری «Smart PLS(2)» و «SPSS» انجام شد. میزان اهمیت و اولویت ابعاد فرصت های ورزشی موجود در رسانه‎ها به ترتیب: 1. رسانه های سایبری، 2. رسانه های چاپی، 3. رسانه های دیجیتال، 4. رسانه های الکترونیکی، را نشان داد. نتایج تحقیق حاضر تنوع بالای فرصت های کارآفرینی را در حوزه ها، هزینه شروع، منطقه جغرافیایی، زمان و... بیان داشت. با شناخت فرصت های کارآفرینانه و برنامه ریزی آن ها می توان گام های اساسی را برای توسعه ورزش در کشور برداشت. متولیان امر کارآفرینی و ورزش در سیاست گذاری و برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت خود می توانند با توجه به این فرصت ها به پیشرفت ورزش کمک شایانی نمایند.

    کلیدواژگان: فرصت های کارآفرینی، رسانه های سایبری، رسانه های ورزشی، کارآفرینان ورزشی
  • حامد جعفری، جعفر برقی مقدم*، مهدی بشیری، محمدرحیم نجف زاده صفحات 103-120

    هدف پژوهش حاضر تبیین کارکرد رسانه ها در توسعه برند شخصی ورزشکاران حرفه ای بود. این پژوهش از نوع آمیخته بود که در دو مرحله کیفی و کمی انجام گرفت. در بخش کیفی برای انجام مصاحبه های عمیق، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. 24 مصاحبه ی نیمه ساختار یافته عمیق با متخصصان حوزه رسانه و بازاریابی ورزشی، ورزشکاران حرفه ای و هواداران ورزشی انجام شد. داده ها براساس رویکرد تحلیل محتوای کیفی کدگذاری شد. اعتبار کدگذاری ها نیز با بازبینی و کنترل صحت کدهای استخراج شده و کدگذاری مجدد مصاحبه ها مورد تایید قرار گرفت. در بخش کمی 384 نفر متخصص حوزه رسانه و بازاریابی ورزشی، ورزشکاران حرفه ای و هواداران ورزشی به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جهت آزمون فرضیات از نرم‏افزار اسمارت پی.ال.اس نسخه3 استفاده شد. بر اساس نتایج بخش کیفی سه تم اصلی تصویرسازی و ایجاد پایگاه اجتماعی، تبلیغات و صحه گذاری و تعامل و ارتباطات همراه با نه مقوله متناظر با آن ها در زمینه کارکرد رسانه ها در توسعه برند شخصی ورزشکاران حرفه ای استخراج و تبیین شد. همچنین نتایج نشان داد که مدل ارایه شده از برازش مناسبی برخوردار است و در تحلیل مسیر روابط بین عوامل اصلی، کارکرد رسانه (807/0) به طور مستقیم دارای اثر مثبت و معنی‏داری بر توسعه برند شخصی ورزشکاران می باشد و 8/0 درصد از تغییرات آن را تبیین می‏کند. بنابراین به نظر می رسد رسانه با کارکردهای مختلفش، بتواند نقش اثرگذاری در توسعه برند شخصی ورزشکاران و وفادارای هواداران آنها فراهم نماید.

    کلیدواژگان: تعاملات و ارتباطات، تصویرسازی برند، تبلیغات و صحه گذاری رسانه، شخصی سازی برند، ورزشکاران حرفه ای
|
  • Mohsen Tayebi *, Majid Keramati Moghadam, MirHasan Seyyed Amery Pages 1-16

    The purpose of this study was to identify the motivating factors of new media in encouraging youth and adolescents to play sports. The statistical population of the study included all sports journalists and writers who were active in the field of sports. According to Cochran's formula, 277 people were selected as the research sample by random sampling method. The research instrument was a researcher-made questionnaire. The formal validity and content of the study were confirmed by a survey of professors and experts (10 people), while carefully examining the literature and literature. Descriptive statistics (mean, standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient, exploratory factor analysis and second order confirmatory factor analysis) were used to analyze the data. The results showed that the most important motivating factors in new media in encouraging youth and adolescents to play sports are digital facilities (0.90), quality of information (0.86), non-exclusive nature (0.84), and online community (0.80) and psychological attractions (0.76). In general, it can be acknowledged that according to the motivating factors of new media such as (digital facilities, quality of information, non-exclusive nature, online courses and psychological attractions) and recognizing the interests of youth and adolescents and the cooperation and support of elites in sports and The media encouraged them to play sports as much as possible. In order to participate in sports and its growth and development, the least harm will be done to the youth and teenagers.

    Keywords: New media, Teens, youth, Sports, Participation
  • MohammadReza Abbaszadeh, Hossein Vazifehdoost *, MohammadAli Nasimi, Hossein Dideh Khani Pages 17-32

    The advent of social media has led to the development and importance of word of mouth communications and the emergence of a new phenomenon called electronic word of mouth . This study was conducted with the aim of exploring and prioritizing the dimensions of electronic word of mouth in interpersonal Communications of sporting goods consumers on social networks. The method of this research is mixed in nature and a type of developmental research in terms of purpose. Therefore, the Meta - Synthesis method has been used to explore the dimensions of ewom and the best-worst method to prioritize these dimensions. In the qualitative section, the statistical society was 158 documentary articles, which were eventually adjusted to 28 articles related to the research topic, and in the quantitative section, 10 social network managers of 5 online sporting stores, were selected as experts by using convenience sampling method. Data in the qualitative section, were analyzed using the seven-step method of Sandlowski and Barroso in Meta - Synthesis and in the quantitative section, data were analyzed by the best-worst method using LINGO softwares. Dimensions of ewom among sporting goods consumers were determined and introduced in 5 categories (communication elements, message platform, message effectiveness, information exchange and consequences of ewom), 10 axial codes and 70 open codes and their prioritization were presented (message effectiveness, Message platform, information exchange, message elements and the consequences of ewom). The results of this study can be useful for social networks managers to manage electronic word of mouth effectively.

    Keywords: word of mouth communications, electronic word of mouth communications, social media, mixed method
  • Mehdi Yousefi Sadeghloo * Pages 33-47

    The purpose of writing this article is to apply the current standards in the EU and Iran with the focus on the need to respect the rights arising from the production of sports event content - as intellectual property rights - which is portrayed by the media to justify EU support for This right should be explained and the distance of the Iranian media law system from these standards should be determined. The research method of this paper is descriptive-analytical with an applied purpose.Today, sports activities are not only considered as a recreational phenomenon or a show of strength, but also a dynamic system that has high potential for earning and spreading sports culture and can be a means to control and control energy by improving the physical and mental health of individuals. Youth as well as an efficient and useful mechanism to achieve the goals of governments. Therefore, exclusivism in reporting sports events and distributing advertisements during sporting events can be very effective and useful. Undoubtedly, what is important for businesses to attract sports sponsors and invest in that field is to have the exclusive right to broadcast television and radio to introduce. Therefore, as long as the rights of the rightful owners are not guaranteed by law, the capacities of the media, especially in the field of sports, will not flourish.

    Keywords: TV broadcasting monopoly, advertising monopoly, Sports Advertising, sports law, Iran, the European Union
  • Mahbobeh Khoshdel Ahmadi *, Saeed Ghorbani, MohamadAli Nodehi Pages 48-61

    The purpose of this study is to design a corona virus pandemic crisis management model in the sports industry with using the capacity of new technologies. The present study in terms of purpose is Practical, In terms of data collection method Was Descriptive survey. In the first (qualitative) part for conducting field interviews, the statistical population of the research, prominent professors in the field of sports management specializing in the field of sports industry, some executive managers of sports organizations (sports boards, sports and youth departments, sports federations, Sports producers) as well as some IT specialists, such as university professors in the field of information technology, who were purposefully selected for qualitative interviews on the subject of research (18 interviews with 18 people and continued to the point of theoretical saturation). In the second (quantitative) part, after collecting the information obtained from the qualitative research, a questionnaire was made and this questionnaire (60 items in the form of 11 components) was distributed among all sports professionals and sports economic activists in a random stratified manner. (384 samples). Max QDA Pro version software was used to analyze the interviews and extract the research codes. SPSS software version 24, Smart PLS version 0.2 were used to review and answer the research questions and to draw and compile the measurement model and structural model. Category and 60 concept codes were identified and among the six dimensions of the paradigm model as causal causes (2 categories),

    Keywords: infrastructure, Strategy, Sports Industry, Corona
  • Bahman Tayebi *, Vahid Saatchian, Amin Dehghan Ghahfarokhi Pages 62-71

    The purpose of this study is investigation the Model of Social Media Marketing Activities on purchasing intention of sports products through brand equity. The method of this research, was descriptive- correlation. Statistical population includes customers of Merooj products which they are members of one of this brand social media Given uncertainty of community individuals and its high number, 384 customers were selected as samples simple randomly. In order to collection data Kim and Koo (2012), Aker brand equity (1991) and ghasimi and Nasrollahi (2009) for instrumental purchasing intention were used. Findings show that there is a significant positive relationship between marketing activities of social media and customers purchasing intention. Also, According to research model, it was concluded that brand equity has a mediating role in relationship between social media marketing activities and customers purchasing intention. In order to improve brand equity role, Merooj Company can have a positive impact on its customers' views and opinion’s through social media pages with more attractive advertisements, and use this method as a competitive advantage.

    Keywords: brand equity, Sport Brand, Merooj sports brand, social media, purchasing intention
  • MAaryam Fallahkazemi, Nahid Atghia * Pages 72-84

    In today's organizations, knowledge sharing is so important that knowledge itself is not power, and what gives power to the organization is the knowledge that employees share. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of information technology on knowledge sharing through communication satisfaction in sports and youth departments of Gilan and Mazandaran provinces. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of information technology on knowledge sharing through communication satisfaction in sports and youth departments of Gilan and Mazandaran provinces. The research method was descriptive-correlational and the statistical population of this study was all employees of sports and youth departments of Guilan and Mazandaran provinces, numbering 250 people, of which 236 questionnaires were collected. Three standard questionnaires of Mitik et al. (2017), Dan and Hazen (1997) and Hemmati (2010) knowledge sharing with Cronbach's alpha were used, respectively. Based on the structural equation model, the relationships between the variables had an acceptable fit and showed that there is a significant relationship between information technology and knowledge sharing, information technology and communication satisfaction, communication satisfaction and knowledge sharing. The mediating role of communication satisfaction due to information technology and knowledge sharing was also confirmed. Conclusion Managers of sports and youth departments to improve knowledge sharing performance in the organization should use information technology to increase employee communication satisfaction to provide sufficient incentive to share knowledge.

    Keywords: Information technology, Communication Satisfaction, Knowledge Sharing
  • Taghi Ashouri *, Morteza Dousti, Seyed Mohammadhossein Razavi, Abolhasan Hosseini Pages 85-102

    This research aim is Identifying and prioritizing sports entrepreneurship opportunities in the field of Media. The research method, is mixed (qualitative and quantitative), in terms of strategy; with exploratory-consecutive plan and applied-developmental goal. staistical population in the qualitative section: by purposeful sampling by theoretical method, 17 professors and researchers of sports management in the field of media and quantitative section: By stratified random sampling of 384 graduate students in different fields of physical education and sports sciences participated. Research tools: Library studies and semi-structured interviews to achieve theoretical saturation and consensus & researcher-made questionnaire on a 7-point Likert scale, to determine the priority of each entrepreneurial opportunities in the field of media were surveyed. The face validity of the instrument was confirmed by the members of the research group and its reliability was calculated with Cronbach's alpha and combined reliability: 0.70 and 0.76. Data analysis was performed by Exploratory and confirmatory factor analysis & structural equation modeling using partial least squares method with statistical software Smart PLS (2) and SPSS. The importance and priority of the dimensions of Sports opportunities in the media, respectively: 1. Cyber media, 2. Print media, 3. Digital media, 4. Electronic media. The results of the present study expressed the high diversity of entrepreneurial opportunities in areas, start-up costs, geographical area, time, etc. By recognizing entrepreneurial opportunities and planning them, basic steps can be taken for the development of sports in the country. .

    Keywords: Entrepreneurship opportunities, Cyber media, Sports media, Sports entrepreneurs
  • Hamed Jafari, Jafar Barghi Moghaddam *, Mahdi Bashiri, Mohammadrahim Najafzadeh Pages 103-120

    The purpose of this study was to explain the role of media in developing the personal brand of professional athletes. This research was of mixed method which was done in two stages of qualitative and quantitative. In the qualitative section, purposive sampling method was used for in-depth interviews. 24 in-depth semi-structured interviews were conducted with media professionals and sports marketers, professional athletes and sports fans. The statistical population of this research consisted of all sports media and marketing specialists, professional athletes and sports fans in which 384 people were selected by stratified random sampling method. In order to collect data, a researcher-made questionnaire. To test the hypotheses, Smart PLS software version 3 was used. Based on the results of the qualitative section, the three main themes of illustration and creating a social base, advertising and validation, interaction and communication, along with nine corresponding categories in the field of media function in developing the personal brand of professional athletes were extracted and explained. The results also showed that the proposed model has a good fit and in analyzing the relationship between the main factors, media function (0.807) has a direct positive and significant effect on the development of personal brand of athletes and 0.8% explains its changes. Therefore, it seems that the media with different functions can provide an effective role in developing the personal brand of athletes and the loyalty of their fans.

    Keywords: Advertising, media endorsement, Brand Imaging, Brand Rationalization, Media, Interactions, communications, professional athletes